2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları sona erdi

Ardahan İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları “Kapanış Programı” Serhat Ulu Camii’nde düzenlendi.

GÜNCEL 11.08.2023 14:02:00 0
2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il ve ilçe müftülüklerince açılan Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile sona erdi. İl ve ilçe müftülükleri koordinesine 3 Temmuz-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda milyonlarca çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi.

Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, “Yaz Kur’an kurslarımız boyunca çocuklarımız ile yakından ilgilenen siz hocalarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki görevli hocalarımızın göstermiş oldukları gayret ve çabaları takdire şayandır. Kapanışını yapmış olduğumuz yaz Kur’an kurslarımızın çocuklarımızın manevi boyutlarına, sosyal ve kültürel alanlarına ve birçok alanda onlara katkı sunduğuna her daim şahitlik etmekteyiz. Ben kendilerine şimdiden önümüzdeki eğitim öğretim yılında muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Serhat Ulu Camisinde düzenlenen programda yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından, Kur’an kerim tilaveti, ilahi dinletisi, hadis ve dua okumalarını gerçekleştirdiler.

Programda, finalleri yapılan “Dini Bilgiler Yarışması” ve Tenis Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Müftü Vekili Dr. Mustafa Demir, İl Müftü Yardımcısı Rukiye Gürler Ulutaş, TÜGVA İl Başkanı Osman Yıldız ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünden Zeynep Erkılıç tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Camii çıkışı TÜGVA tarafından tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, TDV Ardahan Şubesi tarafından da öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.


1

Bilişim Uzmanı Işıklı, teknoloji kampına katıldı

2

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

3

Hanak hayvan pazarında temizlik ve onarım çalışmaları başladı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gazetemize teşekkür

5

ARÜ mezuniyet töreni tarihi belli oldu