1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE İŞİTME TARAMA TESTİ YAPILIYOR

Ardahan’da ilkokul birinci sınıf öğrencileri İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlı Merkezi tarafından işitme tarama testine tabi tutuluyor.

SAĞLIK 29.03.2022 16:23:00 0
1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE İŞİTME TARAMA TESTİ YAPILIYOR

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da ilkokul birinci sınıf öğrencileri İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlı Merkezi tarafından işitme tarama testine tabi tutuluyor. Yeni doğan bebeklerde uygulanan işitme tarama testi artık ilkokul birinci sınıflarda da uygulanıyor. İşitme tarama programı kapsamında Çalabaş Köyünde birinci sınıf öğrencilerin işitme taramaları gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan işitme tarama testi bütün birinci sınıf öğrencilerine uygulanacak.

Yapılan açıklamada; “İşitme tarama programımız kapsamında Ardahan Merkeze bağlı Çalabaş köyün de 1. sınıf öğrencilerimize işitme taramalarını gerçekleştirdik. Her yıl ülkemizde yaklaşık 1 milyon 300 bin bebek doğmakta ve her bin bebekten 2-3’ü ileri derecede işitme kaybı ile dünyaya gelmektedir. Bizim bu uygulamayı şimdi de yapıyor olmamızın nedeni çocukların herhangi bir nedenden dolayı işitme kayıplarını tespit etmektir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 1. sınıflara yönelik işitme taraması testi yapıyoruz. Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmektedir. Okul yaş grubu çocuklarda sık görülen işitme kayıplarına yönelik tarama çalışmaları da bu programlara eklenmiştir. İşitme taramasının amacı,işitmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve işitmesi normal olmayan olguları erken dönemde tanımaktır. İşitme taraması ile, işitme kayıpları enfeksiyonlar, travmalar ve progresif işitme kaybı yapan genetik hastalıklara bağlı olarak doğum sonrası dönemde de ortaya çıkabilmektedir”.


1

Damal mesire alanında temizlik çalışması

2

GSF resim bölümü öğrencisi Ozan Çimli ödül kazandı

3

Ardahan Çamlıçatak Ormanında toplumsal farkındalık oluşturuldu

4

Öğrencilerden Başkan Demir’e 23 Nisan ziyareti

5

Ceren Abla Kreşinden 23 Nisan etkinliği