18. MADDE İMAR UYGULAMASI YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ

Ardahan Karagöl Mahallesi’nde İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması sorunu çözüm bekliyor.

GÜNCEL 29.10.2023 13:41:00 1
18. MADDE İMAR UYGULAMASI YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ

Ardahan Karagöl Mahallesi’nde İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması sorunu çözüm bekliyor. Uzun süredir devam eden imar planı sorununu çözüme kavuşturmak için özverili ve kararlılıkla çalışma yürüten Ardahan Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü’nün davalarıyla karşı karşıya kaldı.

Karagöl Mahallesinde yapılmakta olan ve 2013 yılından bugüne kadar sonuçlanamayan 18. Madde Uygulaması yılan hikayesine döndü.

Edinilen bilgilere göre; Ardahan Belediyesi son 2 yıldır askı sürecinde yaklaşık 700 dilekçe almış ve hepsini değerlendirerek %90’ını olumlu sonuçlandırdı. Söz konusu uygulamaya ait bütün askı süreci bitmiş ve tam kadastro kontrolleri yapılarak yeni tapular basılacakken Ardahan Milli Emlak Müdürlüğü uygulamaya 30’a yakın dava açtığı öğrenildi. Vatandaşların tüm mağduriyetleri giderilecekken açılan bu davalar yapılaşma izinleri vatandaşların tamamını tekrar mağdur duruma soktu. Maliyenin açtığı bu davalar yüzünden yapılaşmaya dair izinler iptal edilecek, inşaatlar durdurulacak ve mağduriyetlerin her geçen gün artacağı görülmekte. 

Ardahan Belediyesi vatandaş taleplerinin %90’ını olumlu şekilde değerlendirip mağduriyetleri gidermesine rağmen Milli Emlak Müdürlüğünün açtığı bu davalar vatandaşların hayal kırıklığı yaşamalarına sebep oldu. 

Açılan bu davalar nedeniyle sürecin daha da uzaması, bölge halkının endişelerini artırırken, yetkililerin işbirliği içinde çözüm yolları bulma çabalarının devam etmesi bekleniyor.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


Cihat Yılmaz
29.10.2023 22:39:17
Gün gelir devran döner Özakman halka hizmet neymiş dava açanlar görürler.Yürü be Başkan İzmir den destekler.bugün cumhuriyet bayramınız kutlu olsun Atatürk bile dört kişi bu ülkeyi kurdu

1

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak

2

İl İnsan Hakları Kurulundan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği günü” ziyaretleri

3

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR

4

Ardahan Belediyesinin bahar temizliği devam ediyor

5

Arıcılık Çalıştayı yapılacak