10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerle kutlandı

Ardahan’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÜNCEL 16.12.2022 15:59:00 0
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerle kutlandı

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi bu konuda tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla her yıl kutlanan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Ardahan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ardahan Valiliği bünyesinde bulunan İl İnsan Hakları Kurulu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile kentte ziyaretlerde bulundu.

İnsan Haklarının korunması ve geliştirilmesi ve insan hakları bilincinin arttırılması noktasında; İl İnsan Hakları Kurulu üyelerinden oluşan heyet, toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, hak ihlaline yol açan nedenlerin çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak amacıyla Ardahan İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerine, Ardahan Devlet Hastanesi, Engelsiz Yaşam, Yaşlı Bakımevi, Kadın Sığınmaevi (ŞÖNİM), Özel Eğitim Meslek Okulu ve okullara ziyaretler gerçekleştirdi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla Dr. Erdoğan Polat tarafından Gençlik Merkezi Konferans Salonunda Dünya İnsan Hakları ile ilgili konferans verildi.

Animasyon gösterisi ve İl İnsan Hakları Kurulu üyelerince gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin video gösteriminin de yapıldığı programda kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak