104 yıl önce Çanakkale´de şanlı tarih yazıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ardahan´da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18.03.2019 17:46:10 0
104 yıl önce Çanakkale´de şanlı tarih yazıldı

104 yıl önce Çanakkale´de şanlı tarih yazıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Ardahan´da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Merkez Camisinde sabah namazında şehitler için Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikler, Halilefendi Mahallesi´nde ki Şehitlikte devam etti.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu, şehitler için saygı atışı yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Gökhan Gencer yaptı.

Gencer, 104 yıl önce Çanakkale´de şanlı tarihin yazıldığını belirterek, "Çanakkale, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biridir" dedi.
Konuşmanın ardından Vali Mustafa Masatlı, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy şehitlik defterini imzaladı.

Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikte ki törenin ardından Yanık Cami anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk´ü için dua edildi. Burada ki törenin ardından, Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ziyaret edildi.

Etkinlik daha sonra Gençlik Merkezinde devam etti. Programda öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi´ni anlatan şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri sunuldu. Programın sonunda Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi.


1

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

2

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

3

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

4

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

5

Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler