100. YILA YAKIŞAN KUTLAMA

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü Ardahan’da büyük bir coşku ile kutlandı.

GÜNCEL 29.10.2023 13:34:00 0
100. YILA YAKIŞAN KUTLAMA

Ardahan'da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü, törenlerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

28 Ekim günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan kutlamalarda, Cumhuriyetin 100. yılına özel yapılan 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda ağaç dikim etkinliği düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Kongre Merkezinde, Güzel Sanatlar Lisesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Resim ve Fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kutlamalar 29 Ekim’de Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesiyle devam etti.

Vali Hayrettin Çiçek’in tebrikleri kabulünün ardından Kongre Caddesinde düzenlenen tören programına geçildi. Burada ki programda Vali Hayrettin Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Demir, halkın, askerlerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Hayrettin Çiçek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.”  dedi.

Vali Çiçek daha sonra şunları söyledi: Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın ve kahraman milletimizin 100. yıl coşkusunu kutluyorum.

Bilindiği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Değerli Davetliler; Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve bunun sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış; devletimiz gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir. Bugüne geldiğimizde ülkemiz, her alanda ortaya koyduğu başarılarla, “Türkiye Yüzyılı” hedefine kararlı adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, 2023 vizyonu Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcıdır.

Kıymetli Ardahanlılar; Üzerinde bulunduğumuz coğrafya, tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmak, her alanda yeni projeler inşa etmektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda geliştirilen milli ve yerli projeler ile ülkemizde kalkınma ve gelişmenin önünü açılmış, sanayiden, savunmaya, eğitimden sağlığa ve sosyal politikalara kadar her alanda büyüme hamlesine geçilmiştir. 

Sevgili Gençler, Kıymetli Öğrenciler; Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz.” sözü ile Cumhuriyetimizi gençliğe emanet etmiştir. Sizlerinde bu büyük emanetin değerini bileceğinize ve ülkemizin çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için gerekli çabayı, vatanseverliği ve sorumluluğu göstereceğinize yürekten inanıyorum. Sizlerin vatanına, milletine, dinine ve manevi değerlerine bağlı çağdaş ve hür düşünceli, eğitilmiş insanlar olarak yetiştirildiğinizi görmek bu milletin en büyük idealidir.

Değerli Konuklar, Sevgili Ardahanlılar, Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran duyguları ile ve rahmetle anıyor, hepinizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.”

Vali Hayrettin Çiçek’in konuşmasının ardından şiirler okundu, türküler seslendirildi. Komandoların silahlı gösteri yaptığı törende, halk oyunları gösterileri sunuldu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin de verildiği kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Programlara Vali Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Vali Yardımcıları Şahin Demir,  Yakup Papaker, kurum müdürleri, Şehit aileleri ve Gaziler, Siyası Parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


1

VALİLİKTEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2

Kura Spor sahasında grup liderine farklı mağlup oldu

3

Başkan Budak, Göle Kadın Kooperatifi toplantısında katılımcılara projelerini aktardı

4

Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale getirildi

5

Başkan Faruk Demir, kimse verdiği oydan pişman olmayacak