1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kamu-Sen Ardahan İl Temsilcisi Ercan Aktaş, yayınladığı mesajla tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

GÜNCEL 3.05.2021 10:54:14 0
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kamu-Sen Ardahan İl Temsilcisi Ercan Aktaş, yayınladığı mesajla tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

Kamu-Sen Ardahan İl Temsilcisi Ercan Aktaş, ?İlkeli, kararlı ve cesur sendikacılığın adresi Türkiye Kamu-Sen olarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Kuruluşumuzdan bugüne kadar, hiç taviz vermeden kamu çalışanlarımızın hak ve menfaatleri için mücadele verdik, var gücümüzle çalışanımızın sesi olmaya devam ediyoruz? dedi.

Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Devletimizin temelini oluşturan ?muasır medeniyet? hedefine yürürken, ?Milli hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Denebilir ki hiçbir şeye muhtaç değiliz. Yalnız bir tek şeye çok ihtiyacımız vardır: ÇALIŞKAN OLMAK? diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün vizyonunu taşıyoruz.

Pandemi nedeniyle milletçe bir yılı aşkın süredir çetin bir mücadelenin içindeyiz.  Özellikle kamu çalışanları bu savaşın en ön safında yer alarak milletimize varlıklarının ne kadar önemli olduğunu göstermiş ve şükür sebebi olmuşlardır. İşte bu şartlarda çalışanlarımızın hak ettiklerini almaları için verdiğimiz mücadelede sesimizin daha gür çıkmasına vesile olduğu için 1 Mayıs´ı çok önemsiyoruz. 

Ülkenin GSMH´dan herkesin adaletli pay alamaması, gelir dağılımının bozulmasına, haksızlığa neden olmaktadır. Bu durum; açlık ve yoksulluk tehlikesiyle baş başa kalan ve çalıştığı halde geçimini sağlayamayan çoğunluğun ortaya çıkmasına vesile olmaktadır. Düşük ücret politikaları nedeniyle yoksulluk yalnızca işsizlerin değil artık çalışan kesimin de en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir.  Çalışanların haklarının ilerletilmesi ancak örgütlü mücadele le mümkündür. Bu nedenledir ki 1 Mayıs´ın; emeğinden başka hiçbir sermayesi olmayan çalışan, işsiz, yoksul, esnaf ve hatta ev hanımlarının bir araya gelerek hakları için seslerini yükselttiği ve güç birliği yaptığı gün olması gerektiği inancındayız.

İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde, hayatımızın normal akışında seyretmesi işçisinden memuruna, zanaatkarından esnafına kadar her şart altında fedakârca emek harcayan çalışanlarımız sayesinde mümkün olmaktadır. Bugün salgına karşı en büyük gücümüz, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlilerimizin ve çalışanlarımızın fedakâr hizmetleridir. Hepimizin sağlık kaygısı nedeniyle evlerine kapandığı günlerde bile devletimizin posta, zabıta, belediye, itfaiye, güvenlik, ulaşım, vergi, tapu, tarım ve ormancılık, diyanet, eğitim, sağlık, kültür, sanat, elektrik, su, altyapı hizmetleri kesintisiz olarak devam ediyorsa elbette bunu canları pahasına hizmet yürüten kamu görevlilerimize borçluyuz? diye konuştu.


1

ATSO’da Mesleki Yeterlilik Belgesi Sertifika töreni düzenlendi

2

Çamlıçatak Köyünde hayvanlar su içsin diye yürüyüş yolu yapıldı

3

Doğu Yılmaz’a vitrin maçı

4

Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

5

Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı