?Hayallerini söndürme? projesi

Erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek için hayata geçirilen ?Hayallerini söndürme? projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı

VALİLİK 19.11.2015 11:00:20 0
 ?Hayallerini söndürme? projesi
Vali Ahmet Deniz başkanlığında, erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek için hayata geçirilen ?Hayallerini söndürme? projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.
 
Valilik Toplantı Salonu´ndaki toplantıya Vali Deniz ile birlikte eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, ilgili kurum müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.
 
Rehber öğretmenler tarafından hazırlanarak hayata geçirilen ?Hayallerini söndürme? projesinin tanıtım toplantısında konuşan Vali Deniz, ilk kez geçtiğimiz yıl uygulanan bu projeye önem verdiklerini, proje sayesinde toplumun bütün kesimlerinde farkındalık oluşturarak, erken yaşta yapılan evliliklerin ortaya çıkardığı olumsuz sonuçları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını bildirdi.
 
Erken yaşta yapılan evliliklerin kanayan bir yara olduğunu belirten Vali Deniz, ?Ardahan ölçeğinde, öğretmen, öğrenci, aile ve idareciler olarak hep birlikte bu konuya yoğunlaşmalıyız ve toplumun bütün kesimlerine bu konuyu anlatarak çocuklarımızın geleceğinin kararmasına izin vermemeliyiz? diye konuştu.
 
Toplantıda ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen; Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesini konu edinen ?Çiçekler koparılmasın? ve öğrencilerin akademik başarılarının arttırılmasını konu edinen ?Geleceğine dokun/Ardahan eğitimde nitelik kazanıyor? projesi de sunumlar eşliğinde anlatıldı.
 
Hayata geçen ve ilk kez geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde uygulanan ?Hayallerini söndürme? ve diğer iki proje sayesinde beklenilenin üzerinde olumlu sonuçlar alındığını ifade eden Vali Deniz, projelerin uygulanmasına içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında da devam edileceğini kaydetti.
 
Vali Deniz ayrıca, büyük bir özveriyle hazırlanarak hayata geçirilen projelerde emeği geçen rehber öğretmenlere ve projede emeği olan herkese teşekkür etti.

1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler