? Benim oyun sandığım? Ova pınar köyünde çocuklara ulaştırıldı

? Benim oyun sandığım? Ova pınar köyünde çocuklara ulaştırıldı

1.04.2021 12:33:05 1
? Benim oyun sandığım? Ova pınar köyünde çocuklara ulaştırıldı

Bedrettin Şuay

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ardahan´a gönderilen "Benim Oyun Sandığım" eğitim materyalleri, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ve Şube Müdürü Atanur Sarıçam´ın katılımlarıyla Ardahan Merkeze bağlı Ovapınar köyünde okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklara ulaştırıldı.

2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, geçiş sürecinde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara ev ortamında ulaşmak için "Benim Oyun Sandığım" adlı eğlenceli bir eğitim seti ve her güne özel aktivite önerileri barındıran bir takvim hazırladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin açıklamasında, zorunlu okul öncesi eğitime geçiş döneminde özellikle kırsal bölgelerdeki çocuklara doğrudan evlerinde ulaşmak için Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda hazırlanan oyun sandıklarının pilot uygulamanın yapılacağı 26 ilde tespit edilen ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktığını bildiren Selçuk, projeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Oyun sandığının içindeki oyun materyallerini Ders Aletleri Yapım Merkezimizde kendimiz ürettik ve bir de 365 günlük eğitim takvimi hazırladık. Oyun sandığını şimdilik pilot uygulamayla ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz. Hedefimiz, erken çocuklukta erişemediğimiz ailenin kalmaması. Anne baba olarak çocukla oyun oynar, nitelikli vakit geçirir ve hakkını koruyup teslim ederek çocukluğuna eşlik ederseniz bir ülkenin geleceği için en önemli yatırımlardan birini yapmış olursunuz. Bu oyun sandığı bunun için. "Erken çocukluk eğitiminin çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini üst düzeyde destekleyen, yaşam boyu onlara en önemli katkıyı sağlayan eğitim basamağı olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Her çocuğa oyun, ilgi, bilgi ve kitapla ulaşmayı hedefliyoruz. Süreci, izleme, değerlendirme ve geliştirme çalışmalarıyla takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ardahan´a gönderilen "Benim Oyun Sandığım" eğitim materyalleri, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Şube Müdürü Atanur Sarıçam ve okul öncesi öğretmenlerle birlikte, Ardahan Merkeze bağlı Ovapınar köyünde okula erişim imkanı olamayan okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklara ulaştırıldı. Dağıtımı yapılan 24 adet oyun sandığının kullanım kılavuzu ve nasıl yararlanılacağı konusunda Okul Öncesi Öğretmenler tarafından ailelere eğitim verildi. Ayrıca öğretmenler tarafından on beş günlük periyotlarla aileleri ve öğrenciler yerinde ziyaret ederek, çalışmaların takibi yapılacaktır.

 

 


isacotur Blog
6.01.2022 17:00:28
“Benim Oyun Sandığım” projesi nedir (video haber) https://isacoturoglu.com.tr/yorum/benim-oyun-sandigim-projesi.html

1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI