DERNEKLER 18.11.2014 12:36:00 0

Son yıllarda yaptığı birbirinden güzel etkinlikler örnek bir dernekçilik sergileyen,  Ardahan İli Posof İlçesi Kültür ve Dayanışma Derneği, hemşehrine hizmetlerinin yanı sara, yoksullara yardım, Posof İlçe Belediyesine Minibüs, Posof`lu Öğrencilerine burs verme gibi hizmetleri verirken yardım sever Posof`l`ular`da maddi manevi katkı sunarken adeta birbirleriyle yarışıyor.

 

 

 

 

 

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Öğrenci bursları için Dernek genel merkezinde bir araya gelen Ardahan İli Posof İlçe Dernek yönetimi ve üyeler 81 öğrenciye burs vermeyi kararlaştırdılar.

Dernek Başkanı Aydın Karadağ başkanlığında toplantıya, bayanların hazırladığı yöresel ikramlar ağız sulandırdı.

Başkan Karadağ: 81 Öğrenciye burs vereceğiz

Toplantının açılış konuşmasını yapan Posof Dernek Başkanı Aydın Karadağ: En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. "Biz Posof Derneği olarak geçen yıl aldığımız bir kararla öğrenci bursu vermeye başladık.  Dedi

Geçen yıl 75 öğrenciye burs verdik 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında burs almak için 150 öğrenci müracaat etti. Fakat 81 öğrencinin burs vermesine karar verdik. Diyen Başkan Karadağ; Kalan 69 öğrencilerimiz içinde kaynak arıyoruz. dedi.

Toplantıda daha sonra toplantıda söz alan Posoflular Posof`un köylerindeki eksiklikleri de dile getirdiler.

Bu sene 2 köyde çıkan yangınlardan dolayı köylere yangın tertibatlarının döşenmesi toplantıya damgasını vuran konulardan biri oldu.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar`ile canlı telefon bağlantısı yapıldı

Toplantıda Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ile yapılan canlı telefon bağlantısı ile Posof`u sorunları tele konferans usulü ile masaya yatırıldı.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar; Posof Derneğinin Posof İlçesi`ne hediye olarak gönderdiği minibüs den dolayı salonda bulunan hemşehrilerine teşekkür etti.

Telefonla yapılan canlı görüşmede İleriki zamanlarda da yapılacak ortak çalışmalar için projeler üretmek üzere anlaşıldı.

Toplantı sonrası bir teşekkür konuşması yapan Posof Dernek Başkanı Aydın Karadağ; Sılayı hiç unutmadık. Posof`un iki köyünde çıkan yangınlar bizi derinden özdü. Bir daha çıkacak yangınlar anında müdahale etmek için Posof Belediye Başkanı Sn Cahit Ulgar`ın gönderdiği yangın ihtiyaç malzemesini hazırlığı içerisindeyiz. Dedi.

 İhtiyaç duyulan HİDRANT`lar, yangın hortumları, yangın vanaları ve yangın dolabı ihtiyaçları Posof derneği olarak bu ay sonun kadar gönderceğiz. Diyen Başkan Karadağ, Beykoz belediyesiyle Posof belediyesin kardeş yaptık yakında bir törenle resmileştireceğiz.

Yöresel Yemekler Ağız sulandırdı

Kadınların el emeği göz nuruyla yapılan börekler misafirlere ikram edildi. Toplantıda Hem öğrenciler, hem Posof köyleri kazanırken midelerde bayram etti.


1

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

2

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

3

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

4

CHP Ardahan heyeti Hanak'ta vatandaşlarla buluştu

5

Seçim yasakları neler?