TURNUVAYA ÇALIDERE TAKIMLARI DAMGA VURDU

Göle Kaymakamlığı ve Göle Belediye Başkanlığınca düzenlenen köyler arası 2021 yaz futbol turnuvası final maçı ile tamamlandı.

SPOR 18.08.2021 16:22:28 0
TURNUVAYA ÇALIDERE TAKIMLARI DAMGA VURDU

Göle Kaymakamlığı ve Göle Belediye Başkanlığınca düzenlenen köyler arası 2021 yaz futbol turnuvası final maçı ile tamamlandı. 12 Temmuz 2021 tarihinde başlayan futbol turnuvasına toplamda 22 takım, 618 sporcu katıldı. Turnuvaya finale kalan iki Çalıdere köyü takımları damgasını vurdu. 

Turnuvada finale kalan Çalıdere Köyü Spor ve Çalıdere Gücü Spor´un karşı karşıya geldi maçta rakibini 3-0 mağlup eden Çalıdere Köyü Spor kupanın sahibi oldu.

Göle ilçe Stadyumunda oynanan final maçını Vali Hüseyin Öner,  Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İlçe Kaymakam Vekili Alper Taş, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, Göle İlçe Belediye Başkanı İlhan Gültekin, İl Genel Meclis Başkanı, İlçe Belediye Başkanları,  STK Temsilcileri ve taraftarlar izledi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner ve Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin final karşılaşması öncesi birer konuşma yaptı.

Futbolun iyi bir spor olduğuna dikkat çeken Başkan Gültekin, Göle ilçesine önemli spor tesislerinin kazandırıldığını belirterek şunları söyledi: ?21 yıl önce ilçemizde en son kupa mücadelesi verilmişti. Köyde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gençlerimiz bu stadyumda bulunmaları spor salonlarımızda buluşmaları adına 23 yıl sonra ilk kez turnuva düzenlemiş olduk. İlk olması sebebiyle 22 takım turnuvamıza katıldı. Güvenlik ekiplerimizin başarısı ile her hangi bir sorun yaşanmadan kardeşlik ortamı içerisinde final maçına geldik. İnşallah buradaki rol model olan futbolcu kardeşlerimiz küçük çocuklarımızın internet kafelerde bilgisayar başında zamanlarını harcamamaları adına onları örnek alacaklar ve çocuklarımıza inşallah örnek olacaklar. Gölede geçmişte gelenek haline gelen bu turnuvayı bundan sonrada gelenek haline getireceğiz. Göle eskiden olduğu gibi yine futbolcu yetiştirecek. Kayakta, koşuda, futbolda ve diğer tüm spor alanlarında kaliteli sporcular yetiştireceğiz. Yapılan bu tesisleri ilçemize kazandıran başta Ardahan Milletvekilimiz Orhan Atalay olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum? dedi.

Vali Hüseyin Öner ise, sporun gençleri ve insanları bir araya getiren, kaynaştıran evrensel bir dünya dili olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti;

? Bir buçuk yılı aşkın süredir içinde bulunduğumuz Koronavirüs pandemisi dolayısıyla sosyal aktivitelerimizin birçoğunu yapamıyorduk. Pandemi başladığı andan bu yana koronavirüsle mücadele konusunu iyi bir şekilde yöneterek, vatandaşlarına her türlü sağlık imkanını sunan Devletimiz, son zamanlarda yapılan aşı çalışmaları ile toplumda bağışlık düzeyinin artmasını sağladı. Bizde bu önemli çalışmalar sonrası böyle bir sosyal faaliyette bir aradayız, yine de maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat ederek, hayatımıza devam edeceğiz. Eğer dikkat edersek bu günleri geride bırakıp, eskiden olduğumuzu gibi bir arada sosyal aktivitelerimizi yapıp, futbolumuzu oynayarak, sporumuzu yapacağız. Spor gençlerimizi, geleciğimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutan önemli bir aktivite, futbol da onlardan birisi, bu anlamda Göle ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği futbol turnuvası da çok önemli bir çalışma, 12 Temmuz 2021 tarihinde başlayan Futbol turnuvasına toplamda 22 takım, 618 sporcu katılmış ve turnuva boyunca centilmence maçlar oynanmış. Bu çok önemli bir şey, sporcuların ve onları izleyen takımlarını tutan taraftarlarında ahlaklı ve saygılı davranmaları da o kadar önemli. Turnuvaya katılan tüm sporculara, kulüplere ve bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum? dedi.

Çalıdere Köyü Spor ve Çalıdere Gücü Spor arasında oynanan Final maçının başlama vuruşunu Vali Hüseyin Öner,  protokol üyeleriyle birlikte yaptı.

Sorunsuz ve güzel bir havada geçen maçı Çalıdere Köyü Spor kazandı. Maç sonrası turnuvayı kazanarak birinci olan takım oyuncalarını ve kulüp yetkilerini tebrik eden Vali Öner, takım kaptanına başarı belgesi ve birincilik kupasını verdi. Vali Öner ve protokol üyeleri kazanan takım oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Ayrıca maç sonrası protokol üyeleri tarafından, turnuvaya katılım sağlayan takımlar içinden seçilen centilmen takım, başarılı oyuncu, turnuva üçüncüsü ve ikincisine başarı belgeleri ve kupaları verildi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI