TEKBİR SEN´DEN MEVLİD-İ NEBÎ MESAJI!

TEKBİR SEN´DEN MEVLİD-İ NEBÎ MESAJI!

DERNEKLER 19.11.2018 21:52:30 0
TEKBİR SEN´DEN MEVLİD-İ NEBÎ MESAJI!

            19 Kasım Pazartesi gününü Salı´ya bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa´nın (sas) bir kez daha Mevlid´i şerifini idrak edeceğiz. Hz. Âdem´den başlayarak ilahi vahyi bizlere ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu Hatemü´l Enbiya´ya, O´nun âl ve ashâbına, ehl-i beytine salat ve selâm olsun.

            Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Yüce Kitabımız Kur´an-ı Kerim´de ?Andolsun ki Resûlullah´da sizin için, Allah´a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah´ı çokca zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.? (Ahzâb, 33/21) buyrularak Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere ?en güzel örnek´ olarak takdim edilmekte ve O´nu örnek almamız istenmektedir.
          Başkanlığımız öteden beri özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede 2018 yılı (17-25 Kasım) Mevlid-i Nebi Haftası´nda ?Peygamberimiz ve Gençlik? konusunun ele alınması karara bağlanmıştır. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, söz konusu tema bütün yönleriyle işlenecektir.
          Bu itibarla bütün vatandaşlarımızın, tüm İslâm âleminin 19 Kasım 2018 Pazartesi gecesi idrak edeceğimiz mübarek Mevlit Kandilini kutluyorum. Bu kandilin; kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını, ülkemize ve dünyamıza huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.

TEKBİR SEN YÖNETİM KURULU ADINA
NECDET KAYA
GENEL BAŞKAN


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler