ÇİFTÇİ, 2 İNEK SATARAK 1 İNEĞE BAKABİLİYOR

CHP Ardahan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

EKONOMİ 12.07.2021 10:12:16 0
ÇİFTÇİ, 2 İNEK SATARAK 1 İNEĞE BAKABİLİYOR

Milletvekilliği yaptığı dönemlerde Ardahan ismini en çok kullanan, Meclisin renkli simalarından TBMM´de en çok soru önergesi vererek iktidarı terleten, sıra dışı eylemleriyle tüm Türkiye´nin gündemine oturan, CHP Ardahan 22, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Ensar Öğüt, kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.


Milletvekilliği yaptığı dönemlerde çiftçinin sesi olan Öğüt, kuraklık nedeniyle ot ve saman kıtlığı çeken köylünün damızlık dişi hayvanlarını kurbanlık olarak satmaya başladığını söyledi.

ÇİFTÇİ, 2 İNEK SATARAK 1 İNEĞE BAKABİLİYOR

Öğüt: ?Özellikle Doğu Anadolu Kars ve Ardahan bölgesinde köylüler kuraklık nedeniyle hayvanlarını besleyemedikleri için damızlık dişi hayvanlarını başta Rize ve diğer illere kamyonlarla götürüp satmaya başladılar. Bir ineğin 3 Bin TL´ye satıldığını ve bir ton samanın ise bin 500 TL olduğu günümüzde, Köylü 1 inek satarak 2 ton saman alabiliyor. Aldığı 2 ton samanla da ancak 1 ineğini besleyebiliyor. Bu nedenle 15 ineği varsa 10´unu satıp diğer 5 ineğini besleyebiliyor. Yani 2 inek satarak 1 ineğe bakabiliyor. Bu durumda devlet kuraklık çekilen bölgeleri tespit ederek, derhal ve acilen olağan üstü hal ilan edip çiftçilerin dişi hayvanlarını satmamaları için yem saman ve ot ihtiyacını hibe olarak karşılaması gerekiyor. Aksi taktirde çiftçilerimizin iflası hem göçü zorlayacak hem de başka ülke çiftçilerini zengin etmek için canlı hayvan ve et ithalatı yapmak zorunda kalacağız? dedi.


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI