ŞOFÖR ESNAFI PERİŞAN

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, pandemi şartlarında geçim sıkıntısı yaşayan ve ayakta kalma mücadelesi veren şoför esnafına Hükümet´ten destek istedi.

EKONOMİ 13.01.2021 13:09:30 0
ŞOFÖR ESNAFI PERİŞAN

ŞENOL KİRMAN

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, pandemi şartlarında geçim sıkıntısı yaşayan ve ayakta kalma mücadelesi veren şoför esnafına Hükümet´ten destek istedi.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, şoför esnafının yaşadığı sıkıntıları anlatarak, ?2020 Mart ayından bu yana perişan halde olan esnafımıza acilen yardımda bulunulması gerekmektedir? dedi.

EN BÜYÜK DARBEYİ ŞOFÖR ESNAFI ALDI

Oda Başkanı Asim Özer, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin kişi ve toplum sağlığına yönelik olduğunu, ancak ekonomik anlamda sıkıntı yaşanıldığını ifade ederek şöyle konuştu: ?Pandemi nedeniyle alınan karar ve tedbirler hepimizi çoluk çocuğumuzu korumaya yöneliktir. Devletimiz, milletimiz için alınmış kararlar var. Bu kararlara karşı değiliz. Ancak bu kararlar doğrultusunda en büyük darbeyi şoför esnafı almıştır. Ticari taksiciden tutun, toplu taşımacıdan, servisçilere kadar her kesim ciddi sıkıntı yaşamaktadır. Her şoför kesiminin ayrı sıkıntıları vardır. Başta servisçi esnafı sıkıntıdadır. Bu kesim 10 aydır işsizdir. Para kazanamamaktadır. Bu süreçte kiradan, faturalara, beslenmeye kadar, araç sigortasından, Bağ-Kur primine kadar bir sürü kalemde ödemeler var. On ay boyunca maalesef şoför esnafımız sürünüyor. Son alınan kararla bu yıl ise sadece Ocak, Şubat ve Mart aylarında bin liralık bir destek verilecek ama bu destek esnafımız için çare olmuyor. Bu konuda daha somut adımlar atılmasını bekliyoruz? diye konuştu.

MTV´YE AF GETİRİLMELİ

Şoför esnafının sıkıntılarının giderilmesi için önerilerde bulunan Özer şunları kaydetti: ?2020 birinci dönem ikinci dönem ve 2021 birinci dönem motorlu taşıtlar vergisine af getirilmesi ve alınmaması. Aynı bu süre zarfından itibaren zorunlu kara yolu sigortasında araçlar çalışmadığı halde sürelerinin geçiyor yada geçmiş olması hakkında düzenleme yapılması. SGK primlerinin bu süre zarfında hazine tarafından karşılanması. Maliye vergi ödemelerinde hazine tarafında karşılanması. Araç kredilerinin de dondurularak normalleşme süresine kadar en azından araç hacizlenmemeli. Bu süreçte etkilenen tüm esnafımızın sorun ve sıkıntıları bir nebzede olsa nefes almasını sağlayacaktır? dedi.


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR