Yoksula her şey gibi eğitim de uzak

Ardahan´da uzaktan eğitim gören yoksul ailelerin çocukları, elektrik ve doğalgaz kesintileri ile eğitime daha da uzak.

18.01.2021 12:16:10 0
Yoksula her şey gibi eğitim de uzak

ŞENOL KİRMAN

Ardahan´da uzaktan eğitim gören yoksul ailelerin çocukları, elektrik ve doğalgaz kesintileri ile eğitime daha da uzak.

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Ardahan´da da öğrenciler eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdürüyor.

Koronavirüs pandemisinde yoksul ailelerin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemedikleri için elektrik ve doğalgazlarının kesildiğini belirten Ardahan Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, kesintiler nedeniyle öğrencilerin derslerinden geri kaldığını söyledi.

Muhtar Yıldız, ?Uzaktan eğitim devam ettiği sürece elektrik ve doğalgaz kesintilerinin olmasını şiddetle kınıyorum. Uzaktan eğitim olduğu sürece elektrik ve doğalgaz kesilmesin? dedi.

Uzaktan eğitim devam ettiği sürece elektrik ve doğalgaz kesintilerinin çocukları olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Muhtar Yıldız şöyle devam etti; ?Çocuğun babasının yoksul olması ve bundan dolayı derslerinin aksaması neden o masum çocuklara mal ediliyor. Bu çocukların suçu ne? Neden yoksul ailelerin çocuklarının diğer çocuklarımızdan geride kalmalarına sebep oluyoruz. Yoksul olmak bir suçsa ve bu suçu çocuklarımız çekiyorsa, bu yoksulluğu yaratan kimin suçu o zaman? Uzaktan eğitim olduğu sürece elektrik ve doğalgaz kesilmesin. Nasıl olsa siz borcunuzu fazlasıyla bizden alıyorsunuz. Bu sorunu sadece benim mahallem mi yaşıyor anlamıyorum. Neden diğer muhtar arkadaşlarım, eğitimci arkadaşlarım bu duruma tepki göstermiyor. Yoksulluk suç değil, bu ceza çocuklarımızın geleceğiyle kesilmez? diye konuştu.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler