BAŞKAN DEMİR: ?PROJELERİMİZLE ŞEHRİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ?

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, devam eden projelerin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceğini söyledi.

BELEDİYE 27.08.2021 16:31:12 0
BAŞKAN DEMİR: ?PROJELERİMİZLE ŞEHRİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ?

HABER: ŞENOL KİRMAN

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, devam eden projelerin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceğini söyledi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir gazetemiz sorumlu müdürü Barış Bilgin´i makamında ağırladı.

Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Demir, belediyenin yürüttüğü projelerle ilgili bilgiler verdi. Barış Bilgin´in talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Demir, Ardahan´da yürütülen çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Demir, "O kadar devam eden projemiz var ki ben bile unutuyorum. Önümüzdeki yakın bir süreçte bu projelerin açılışlarını birer birer yaparak halkımızın hizmetine sunacağız? dedi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Demir şunları söyledi; ?Belediye en büyük inşaat firması oldu. Belediyemizin yaklaşık 10 yerde inşaatı devam ediyor. Ardahan tarihinde yollarımız tek seferde bu kadar asfaltla tanışmış oldu. Kaldırım yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Asfaltlanmamış yollarımız için ihale yapacağız. Her mahallemizde ana arterleri asfaltlamış olacağız. Çevre yolu üzerinde geçtiğimiz hafta temelini attığımız yeni otogarımızı kış aylarında hizmete açmayı planlıyoruz. Aynı yerde bulunan Yöresel Ürünler çarşımız bitti, onu da otogarımızla birlikte hizmete açacağız. Ardahan Kalesi ile Kura Nehrinin arasında kalan alanda rekreasyon çalışmamız devam ediyor. Yüzde 80´ni tamamlandı. Yürüyüş parkuru, ağaçlandırma ve oturma alanları olacak. Girişi araç trafiğine kapattık. Aydınlatmasını çok güzel yapacağız, vatandaşlarımız karşılıklı yürüyebilecekler. Özellikle ailelerin gidip zaman geçirebileceği bir yer olacak. Eski mezbahanenin olduğu yerde mini bir tatil köyü yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Milli Egemenlik Parkı´nı tamamen elden geçirerek yeni bir düzenleme yapacağız. Otoparkın üzerini fazla yeşillendiremeyeceğimiz için çeşitli çocuk oyunları ve mini bir antik tiyatro yapmayı düşünüyoruz. Oraya sahne koyacağız gençlerimiz orada müzik yapsın. Ölü bir şehir olmasın, akşamda yaşayan bir şehir olsun. Lise caddesinin kaldırımlarını yenileyerek, özel bir aydınlatma ve özel banklar yaptıracağız. Lise caddesi prestij caddesi olacak. Alabalık deresinin bir yakasına asfalt atıp, aydınlatma ve banklar koyacağız. Köhne bir yer olmaktan çıkartacağız. Tekstil fabrikası yaptırdık. Çok talep gelmeye başladı bizde istiyoruz diye. Kavurma tesisimizi projelendiriyoruz kesinlikle kuracağız. Yem fabrikasını şu anlık bekletiyoruz, fizibilite çalışmasını yapıyoruz. Finansmanı SERKA´dan sağladık. Bu projelerimizin finansmanları hazır kışa kadar hepsini bitirmiş olacağız. Bu çalışmaların hiç birini belediye bütçesi ile yapmıyoruz. Bunların belediyenin normal bütçesi ile yapılması mümkün değil. Belediyemizin mevcut geliri, toplanan vergiler ve hizmete karşı verilen bedellerden oluşuyor. Belediyemizin 2021 yılı geliri 45 milyon 677 bin 525 TL.  Gider de 45 milyon 677 bin 525 TL. yani başa baş. Bu gelir çalışanların maaşlarına, belediyenin temel ihtiyaçlarına; temizliğine, ulaşımına, imarına, yoluna, suyuna, kanalizasyonuna vs. bunlara harcanıyor. Bu bütçe ile biz bu çalışmaları yapamazdık. Projeler üreterek, kaynaklar bularak çalışmalarımızı yürütüyoruz? diye konuştu.  

Başkan Demir, ?Benden önceki Belediye Başkanları bazı işler yaptılar. Bunu inkar edemeyiz. Ben en başta söyledim sadece belediye başkanı olmaya gelmiyorum diye. Ardahan´da neler yapılıyor ne oluyor diye dedirtemedikten sonra ben 5 yılımı heba etmiş olurum. Bu olanaklar şehrimizde var bende var. Ben kabadayılık ve şantaja gelemiyorum, onu dışında ne istiyorlarsa veriyorum. Biz bu şehri değiştireceğiz. Şehirde yatırımı olanlar daha fazla yatırım yapmak isteyecekler? ifadelerini kullandı.  


1

Bakan Işıkhan’ın çevrimiçi katılımıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı

2

Ardahan Üniversitesi, ABD'deki Gazze protestolarında öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

3

Yeşil sahanın sultanları grup liderini ağırlayacak

4

Ardahan'da Engelliler ve Kuruluş Personeli birlikte fidan bakımı yaptı

5

KURBANLIKLAR CEP YAKIYOR