BAŞKAN ÖZER: ?ŞOFÖR MAĞDUR, ESNAF BOĞULUYOR?

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerden en fazla mağdur olan bir başka kesim ise şoför esnafı.

19.11.2020 10:35:58 0
BAŞKAN ÖZER: ?ŞOFÖR MAĞDUR, ESNAF BOĞULUYOR?

ŞENOL KİRMAN

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlerden en fazla mağdur olan bir başka kesim ise şoför esnafı. Şoför esnafı diğer iş kollarında olduğu gibi koronavirüs ekonomik tedbirlerinden kendilerinin de faydalanmasını sağlayacak adımları bekliyor.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim özer, Ardahan´da 8 aylık Covid-19 sürecinde perişan bir durumu yaşayan şoför esnafının iflasın ve açlığın kurbanı olduğunu söyledi.

Alınan tedbir ve kurallara harfiyen uyan şoför esnafının iş yapamaz, evine ekmek götürmez duruma geldiğini aktaran Başkan Özer; ?Pandemi sürecinde öğrencilerin evde uzaktan eğitim görmesi nedeni ile servisçi esnafımız kontak kapatmak zorunda kalmıştır. Bu süre zarfında herhangi bir yardım ya da iyileştirme gibi bir faaliyetten faydalanamadılar. Büyük mağduriyet yaşayan şoför esnafı bu süre zarfında ailesi ile sorun ve sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu zorlu süreçte 25 bin TL kredi alan esnafımızın kredi ödemelerinin pandemi sürecin ve de gelen kış şartlarının da göz önünde bulundurularak ileri tarihlere ertelenmesi faydalı olacaktır. Covid-19 sürecinde tüm dünyanın ve de ülkemizin de etkilenmiş olması ulaşım sektöründe büyük sorun ve sıkıntılara neden olmuştur. Şoför esnafına el atılmalı ve destek verilmelidir? dedi.

Başkan Özer, şoför esnafının devletten beklentilerini şöyle sıraladı;

-Ticari faaliyet veren esnafımıza faizsiz 1 yıl sonra ödemeli can suyu destekli kredi verilmesi

-SGK ve maliye ödemeleri pandemi süresince hazine tarafından karşılanmalıdır.

-Motorlu taşıtlar vergisinin bu süre boyunca alınmaması

- Zorunlu karayolu trafik sigortasına hazine tarafından destek verilmesi yada tamamen karşılanması.


1

Posof Belediyesinin güncel borcu belediye binasına asıldı

2

Temizlik ekibinden başkan Demir’e hayırlı olsun ziyareti

3

Şehirlerarası Otobüs Terminali denetlendi

4

Milletvekili İncesu’ya mecliste önemli görev

5

Çıldır Gölü'nde kutupları aratmayan görüntüler